Dagen började med ett snabbt läkarbesök och sen en sväng förbi banken för att fixa ett "Proof of funds". Blev en lugn dag på jobbet med endast 6 barn av 70 stycken, helt otroligt haha. Kommer få en chock på tisdag när jag är tillbaka på jobbet igen efter sportlovet ;) har ju tagit en hel semesterdag på måndag för att kunna bara koncentrera mig på ambassadbesöket och förberedelsemötet på CC efteråt. Blir ju inte direkt semester på måndag för det utan lär nog vara på helspänn hela dagen :) 
 
Har nog hundra mappar i den där för att organisera allt och ha koll på alla viktiga papper.


Ikväll får jag se vad jag hittar på. Lutar mot en lugnkväll iaf! För imorn ska vi ut och fira en grej (berättar mer imorn) och sen kommer Rebbe hem ifrån Singapore och Malin ifrån Åre så ska träffa dem två och Madde imornkväll är tanken! 
 
Nu blir det Tacos! 
Sista dagen i Februari är här. Imorgon är det första mars och första vårmånaden på året! Våren tror jag många har längtat efter, men våren för mig innebär att det inte är långt kvar tills jag åker. Imorgon kan jag säga: "Nästa månad åker jag!" och det känns häftigt.
 
Pratar med en au pair som ska åka samma datum som mig till USA och hon ställde en väldigt intressant fråga till mig: "Finns det någonsin någon dag då du tänker extra på om du gör rätt i att åka? Du känns så positiv och taggad bara!"
Jättekul faktiskt att få höra att man känns positiv och taggad, för det är precis så jag känner själv. Alla har sina bra och dåliga dagar, men jag som person försöker alltid se saker ifrån den positiva sidan och hitta lösningar på problem istället för att låsa fast mig vid ett problem. Du är det du tänker. Positiva tankar och negativa tankar påverkar ens humör och ens inställning till saker och ting. 
 
Ex: "Jag kommer aldrig orka springa 5 km, finns inte en chans att jag klarar av det jag som aldrig tränar!" Med den inställningen kommer man garanterat heller inte klara av att springa 5 km för då har man redan bestämt sig för att det inte kommer att gå. Använder man ett positivt tänkande istället så kommer man så mycket längre
Ex: "Jag ska visa mig själv och alla andra att jag fasiken kan klara av att springa 5 km oavsett hur jobbigt det blir!" Allt sitter i huvudet. Den enda som kan hindra dig själv från att lyckas är du själv! 
 
Ett annat exempel är hur jag tänker inför ambassadbesöket på måndag.
Ex. "Åh herregud, jag kommer inte få visumet godkänt, dem kommer ställa för svåra frågor, jag kommer glömma något papper.." Dessa tankar kommer helt ovälkomna in i huvudet ibland även för dem som försöker tänka positivt. Osäkerhet kommer i samband med att man gör något man aldrig gjort tidigare för man inte vet riktigt vad som kommer hända. Det gäller att övervinna den osäkerheten och ge sig fan på att det kommer gå bra. Ex: "Nekar dem mitt visum ger jag inte upp för det utan försöker igen, ställer dem för svåra frågor tar jag ett djupt andetag och svarar på dem så gott jag kan, glömmer jag ett papper får jag besöka ambassaden vid ett annat tillfälle istället. Allt löser sig!
 
Jag har bestämt mig för att det här ska bli mitt livs häftigaste upplevelse. Mitt svar blev alltså att det faktiskt inte finns dem dagar då jag tvekar, utan bara dagar som är fyllda med väntan och förväntan! Alla kan om dem vill. Bestäm er för att ni ska klara av resan trots motgångarna och bestäm er för att det kommer bli er livs bästa resa, då ska ni se att det även blir så!
 
 
Att ha med sig till ambassaden:
Bock DS-160 "Confirmation page" (Online-visumansökan)
Bock DS-2019 och SEVIS (Ihophäftat papper som ska skrivas under, skickas från CC)
Bock Pass 
Bock Kvitto på betald visumavgift 
Bock Personbevis 120 - alla relationer (på engelska)
Bock Extra framkallat foto 
Bock Proof of funds (kontoutdrag, har ännu bara ett utskrivet ifrån min online-bank men för att vara på den säkra sidan tänkte jag gå till banken imorn och fixa ett ifrån banken med!
 
Att ha med sig till förberedelsemötet efter ambassadbesöket:
Bock "Prepare for your year" boken samt gjort uppgifterna i den.
 
Papper att lämna/skicka in till CC:
Bock Polisregisterutdrag (Originalet på engelska)
Bock Agreement form (Avtalet för programmet)
Bock Kopia på körkortet
Bock Kopia på slutbetyg 
Bock Hälsoundersökningen (Originalet)
 
Har jag missat något får ni jättegärna skriva det i kommentarsfältet! Men har jag kikat rätt på checklistorna så är det detta som jag ska ha med mig på måndag till ambassaden. Som sagt så tänkte jag även ta med mig alla papper CC vill ha inskickade senast tre veckor innan avresan, just för att jag ser då att papprena kommer fram. Det är alltså inget måste att ha med dem till förberedelsemötet efter ambassadbesöket! I övrigt känner jag mig lite nervös och håller tummarna för att allt ska gå vägen på måndag, annars känns det ändå som att jag har läget under kontroll ;)
 
Efter jobbet idag drog jag till Solna centrum och träffade Eva som är en au pair som kommer bo i New Jersey och åker om ca 3 veckor! (Länk till hennes blogg hittar ni under "länkar") Hon bor också i Sthlm och är 93a precis som jag och det var verkligen hur trevligt som helst att få träffa henne. Toppentjej som jag lätt kommer att umgås med i NYC/NJ under året!! Sen att vi båda fyller 21 i sommar är ett stort plus med! Det lär firas ;) Vi hann med att köpa några presenter till våra värdbarn på Panduro, en pysselbutik, sedan fikade vi på ett café och hann även med att gå in i Akademibokhandeln lite snabbt för att kika på fler idéer till presenter till familjerna! Vi köpte inget men gick därifrån med några idéer rikare! :) Eva ska till ambassaden samma dag som jag, alltså på måndag den 3e mars, och vi båda åker tunnelbanan till TC för att byta sen till bussen så vi bestämde med att vi skulle ta sällskap till ambassaden på måndag! Känns tryckt att åka dit med henne :)
 
 
Nu ska jag läsa lite ur boken: "How to talk so kids will listen & Listen so kids will talk" som jag fick ifrån min värdfamilj som de vill att jag läser tills jag åker! Jag som älskar att läsa böcker ser inte det här som något jobbigt överhuvudtaget utan bara intressant och roligt att få läsa om hur de uppfostrar sina barn och hur de vill att jag ska jobba med barnen!