Det var inte förrän igår när jag skypade med mina föräldrar som jag kom på att det valborg hemma i Sverige idag och att de flesta är lediga imorgon och på fredag. Eftersom vi inte kommer fira valborg här borta så har jag helt glömt bort det. Försökte förklara för mina värdbarn imorse vad det innebär men de tyckte bara att vi svenskar var konstiga som står runt stora brasor på kvällen för att fira in att våren är här, (eller för att man får en anledning till att festa mitt i veckan, meeen lät bli att berätta den delen av traditionen). Blir en valborg utan brasa och fest ikväll iaf, men middag ute på restaurang blir det med Malin och Therese och eventuellt Frida med som alla tre är svenskar dem med :)
 
Den här morgonen gick huuur mycket bättre som helst och vet inte om det är morgonschemat som låg bakom det eller om pojkarna börjat haja att man inte kör med mig ;) Jag och lillkillen hade vår vanliga kvalitétstid på morgonen där jag läser böcker för honom medan han äter sin frukost från 8.00-9.00. Därefter lämnade jag han i skolan och när jag kramade om honom idag innan jag lämnade honom så sa han: "I love you Kajsa!" vilken sötnos, mitt hjärta smälte där så idag är mitt humör på topp!! Blev ingen joggingrunda runt sjön i Central park idag på grund av dåligt väder, men gav mig ned till gymmet vi har på bottenvåningen i vårt hus och tränade i en timme! Riktigt nice med privat-gym!
Toy Story är favoriten just nu!
 
Litet men det duger! När det regnar ute och under vintern är det guldvärt att ha ett gym i samma byggnad som man bor i, annars kommer jag mest träna i Central Park.
 
Spillde italienska dressingen över några av tangenterna med så nu luktar det dressing om min dator, hoppas att min nya dator inte pajar på grund av det.. Så går det när man ska göra allt samtidigt..
 
Ska ta en riktigt lång dusch nu och sen ska jag fixa till mig redan nu inför kvällen så jag kan möta upp de andra så fort jag slutat jobba ikväll. Playdate idag för äldsta pojken, annars ser rutinerna likadana ut: Läxor, middag, bad/dusch, i pyjamasen, borsta tänderna och om det finns någon tid över blir det böcker/rita eller spela något spel. Så ser kvällsrutinerna oftast ut! Nästa vecka däremot är lillkillen ledig från skolan tre dagar så måste planera in lite roliga aktiviteter för honom då med, funderar på att gå till Central Park Zoo och Barnes & Noble, kul att hitta på lite annat med barnen med!!
 
Ikväll slog besöksrekordet rekord med och bloggen hade över 200 besökare idag vilket är för mig helt otroligt när jag inte har marknadsfört min blogg någonstans förutom en länk på min instagram, så himla roligt!!!!! Många ställer frågor till mig i kommentarsfältet och hittills har jag försökt att svara på alla frågorna i kommentarsfältet också, men tänkte börja svara på frågor i blogginlägg istället som kan vara roligt för er att läsa med. Så har ni några frågor om hur det är att vara aupair, om NYC, om mig osv. så är det bara att fråga på!
 
Förra veckan var min nyttiga vecka. Jag åt sallader, frukter, höll mig undan ifrån godis och promenerade/joggade varje dag, men de två senaste dagarna har jag varit sååå dålig på att hålla mig borta ifrån min korg med godis som jag fick av min värdfamilj när det var påsk. Blir skärpning imorn och ska ge bort resten av godiset till pojkarnas korgar istället så de kan äta upp det haha. När jag lämnat lillkillen i skolan imorn blir det en joggingrunda runt sjön med, dessa två dagar var ett undantag helt enkelt ;) ibland får man fuska lite.. 
 Vid 14.30 hämtade jag upp lillkillen ifrån skolan och gick tillsammans med fyra andra nannys och deras barn hem till oss och hade en två timmars playdate. Supertrevliga var dem och ungarna hade roligt. Efter playdaten gick jag och R och hämtade upp min 8-åring ifrån skolan. Lagade middag till dem, läste böcker, hjälpte dem att bada/duscha och såg till att de hade pyjamas på och tänderna borstade innan min värdmamma kom hem tillsammans med min LCC. Hade mitt obligatoriska två veckors möte med min LCC och värdmamma ikväll och det gick jättebra, fick bland annat lite viktig information om hur det fungerar med kurserna man ska ta här borta under sitt år samt så dubbelkollade min LCC med så att allt är lugnt för min del och för värdfamiljen med vilket det är! Jag och min värdmamma framförallt har så himla bra kommunikation kring hur vi ska jobba som ett team med pojkarna, hon är så himla förstående och tillsammans med henne känns det som att jag kan klara av alla problem som lär dyka upp under året!! 
 
Gjorde ett morgonschema tillsammans med min 8-åring idag för att förhoppningsvis tillslut få honom att klara av det här på egen hand och inte ha en jobbig aupair vid sidan om som tjatar på en! Han älskade schemat så får se imorgonbitti om han är villig att följa det också ;)
 
Innan jag åkte till New York fick jag höra att i början kan det vara bra att låta bli att skypa/facetimea med sin familj och sina vänner för att man lättare får hemlängtan då.. För mig är det HELT tvärtom, låter jag bli att prata med mina fina där hemma så får jag ont i magen när jag tänker på dem och får panik över att de kanske glömmer bort mig haha. Jag facetimade med mamma och pappa idag! Man har så himla mycket att berätta så det känns skönt att lasta av lite både här i bloggen men också till folk där hemma, och såklart andra aupairer man träffar här borta. Att bara få prata av sig om allt man känner, med sin värdfamilj med, får en att må sååå mycket bättre!! Man ska köra sitt race och gå på sin egen magkänsla och inte alltid lyssna på vad som sägs av alla andra, speciellt vad gäller om man ska kontakta sina nära och kära där hemma eller inte. Jag pratar med mina varje dag, åtminstone varannan dag och det mår jag bra av och det är huvudsaken! :) 
 
Imorn väntar en playdate för min 8-åring och sen ska jag träffa tre andra svenska aupairer på kvällen, håller tummarna för en minst lika bra dag imorn! Godnatt!
 
 
Så himla roligt att det blir fler och fler läsare på bloggen varje dag och att det idag var rekord och långt över 100 besökare-strecket! Blir så mycket roligare att blogga när man vet att ni följer med varje dag och läser om min vardag här borta i NYC!
 
 
Idag iaf så började jag jobba vid 7, hjälpte pojkarna iväg till skolan och hann ned en sväng till tvättstugan med. Den här morgonen började bättre än igår så det går åt rätt håll iaf! Har hört att det är dåligt väder i Sverige och i NYC är det inte bättre idag utan det ska regna här med ikväll.. Så idag blev det ingen sväng till Central Park utan gick 4 blocks bort för att kika lite i affärerna, och av alla affärer hamnade jag inne på H&M men kom hem utan kassar idag återigen för att det var alldeles för långa köer haha.
 
Det finns många skillnader mellan USA och Sverige, men något jag framförallt lagt märke till varje dag är hur skolorna är olika eftersom jag själv jobbade på en skola innan jag åkte hit. För det första så är det MYCKET högre tempo och nivå på skoluppgifterna här borta. Min 8-åring har läxor varenda dag och ska läsa minst 20 minuter högt varje dag ur olika böcker samt skriva en logg på det sen, sen kommer det matteuppgifter varannan dag med. Även min 5-åring gör uppgifter i skolan som är avancerade för 5-åringar enligt mig. En annan grej är rutinerna när man hämtar upp barnen ifrån skolan! När jag hämtar min 5-åring så sitter barnen påklädda med ryggsäckarna på och väntar på att bli upphämtade av sina föräldrar/nannys/aupairer. När jag hämtar min 8-åring så står det en vakt utanför och alla lärarna står och prickar av barnen och dubbelkollar vem det är som hämtar barnen ifrån skolan, även här är de färdigpåklädda. Jag som var redo att få kämpa att få dem påklädda efter skoltid blev positivtöverraskad att jag slipper göra det utan bara plockar upp pojkarna snabbt och smidigt! :)
 En annan grej jag lagt märke till är såklart maten. All mat här går att köpa färdig i påsar som det är bara att värma i mikron. Här finns det grönsaker i påsar också som man sätter in i mikron så kokas dem i den påsen på 1-2 minuter. Inte alls hälsosamt eller miljövänligt MEN det går snabbt när man ska laga middag åt barnen ;) 
 
Börjar jobba igen om ca 2 timmar och då är det playdate med minstingen och hans klasskompiar som gäller tillsammans med några andra Nannys här i området. Nanny och Au pair är alltså inte samma grej utan är man Nanny jobbar man heltid hos en familj men bor inte hos familjen man jobbar hos, medan aupairer bor med sin värdfamilj och blir även en del av familjen. De flesta jag arrangerar playdates med är alltså nannys som har barn som går i samma klass som min 5-åring! Vid 19 tiden kommer min värdmamma hem och vid 19.30 kommer min LCC över för ett obligatoriskt samtal som man har två veckor efter man kommit hit för att kolla hur allt går osv. Som planerna ser ut just nu blir det en lugn kväll ikväll. Imorgon däremot ska jag träffa tre andra svenska aupairer här på Manhattan!
 
Bor i NYC, där alla möjliga affärer finns, så hamnar jag här inne ändå haha orutinerad
 
När man är lat blir det sån här lunch, men jag klagar inte möms
 
Högst upp till vänster ser ni makaroner och ris som är färdigkokt som är bara att sätta in i mikron, till höger ser ni två plastförpackningar med ytterligare förpackningar innuti med hallon och blåbär, och längst ned alla grönsaker som också är bara att sätta in i mikron med plasten på så är allt klart. Enkelt och jag som ska laga middag varje dag är supernöjd men undrar om alla vitaminer ens finns kvar i grönsakerna efter det där.