Hur ser ditt rum och resten av lägenheten du bor i ut? Trivs du med att bo mitt på manhattan? 
Just nu ser mitt rum ut som ett bombnedslag haha. Två resväskor mitt i rummet, påsarna som jag fick utav min familj när de kom på besök med massa svenskt godis osv. överallt, och julklappar liggandes överallt. Kan ta en bild på rummet när det är nystädat. Vi bor i en lägenhet med tre sovrum, ett vardagsrum, ett diningroom, ett kök och tre badrum. I jämförelse med ett par andra lägenheter jag har varit i på Manhattan är vår lägenhet väldigt stor. I respekt mot familjen kommer jag dock inte lägga upp bilder på lägenheten, tror inte de hade uppskattat att mycket av vad de äger kommer upp på deras aupairs blogg.. Men bild på mitt rum kommer upp så fort jag fått det nystädat :D  Jag trivs verkligen såå bra med att bo på Manhattan. Helt klart en dröm som gick i uppfyllelse när jag flyttade hit. Enda som saknas är ens familj och vänner hemma, annars hade allt varit perfekt!
 
Hur blir det med en svensk mobil och dator i USA?
Jag använder fortfarande min svenska mobil, men endast som väckarklocka och för att använda spotify ibland. Använder bara whatsapp på min svenska mobil med och har ju bara tillgång till internet om jag har Wifi med den mobilen. Blir att jag använder min amerikanska mobil mest såklart. 
Datorn funkar kanon härborta med, hade inte klarat mig utan datorn.
 
Hur är vintern i NY? Är det behagligt eftersom man befinner sig i New York och USA eller är det lika deprimerande som här hemma i Sverige?
Kalla mig konstig men jag gillar faktiskt vintern. Vet inte om det har att göra med att jag bor i New York eller att jag faktiskt gillar vintern men hittills funkar det hur bra som helst. Tycker det är mysigt att klä mig i tjocktröjor, mössa, vantar och dra på mig vinterjackan när jag ska ut. Kan återkomma med att svara på den frågan i januari/februari om det blir en likadan vinter som förra året när det blev sjukt kallt här haha, då lär det nog vara lika deprimerande som hemma i Sverige..
 
Hur mycket kostade det allt som allt att åka som au pair? 
Tror jag la allt som allt runt 16 000kr på att åka iväg. Då är dock inte pengarna jag gjort av med härborta inräknade. Det är inte gratis att åka iväg på sitt livs resa, men garanterat värt varenda krona!

Skulle du rekommendera att åka iväg som aupair? 
Jag kan rekommendera att åka iväg och bo och jobba utomlands för man lär sig så himla mycket om sig själv och om andra på det. Har nog varit mitt livs bästa beslut att ta det här steget och flytta till New York. Att vara aupair kan både vara väldigt roligt men också väldigt påfrestande då du faktiskt bor på ditt jobb. Det jag även har tyckt varit lite jobbigt var att gå ifrån att ha min egen lägenhet i Stockholm till att flytta in hos en barnfamilj på Manhattan och vara inneboende helt plötsligt.. Vill man uppleva något nytt, lära sig nya saker varje dag, utvecklas som person och samtidigt tjäna pengar och jobba med barn så är aupair helt klart något att rekommendera. Annars tror jag även att plugga utomlands kan vara riktigt roligt, men resa bör man göra tycker jag heeelt klart och om man är aupair eller studerande tror jag inte spelar så stor roll. Det som betyder i slutändan är själva upplevelsen i sig!

Kan inte du visa lite bilder på lägenheten? 
Önskar att jag kunde göra det, men som jag skrev tidigare låter jag nog bli att göra det i respekt mot familjen då det inte är min lägenhet. Kikar du igenom bloggen så hittar du bilder tagna i pojkarnas rum, mitt rum, vardagsrummet och köket så man ser litegranna iaf hur lägenheten ser ut på så sätt :)

Dina tips för nån som ska bli aupair? 
Bestäm dig att du ska klara av det, då kommer du att klara av det. Inställningen till allt tror jag fasiken är A och O om man ska åka iväg ett år till USA som aupair. Var inställd på att det kommer bli tufft, men att det är en utmaning du ger dig fan på att klara av för oj vad stolt du kommer att vara över dig själv när du sen klarat av din livs utmaning. Man växer såå mycket som person av det! Allt blir vad du gör det till, bestäm dig för att det ska bli ditt livs bästa år där du vill skapa minnen för livet, den enda som hindrar dig själv från det är du själv.

Har det uppstått att dina värdföräldrar har haft ett stort bråk? hur agerar du då?
Det har nog hänt då och då. Jag anser att jag inte riktigt har med det att göra sålänge jag inte påverkas utav det så jag låtsas som ingenting och sköter mitt istället. Alla par bråkar nog någon gång, inget jag ser som något konstigt, så jag låtsas som att det regnar.
 
Är det lätt att få vänner när man flyttar till ett land och inte känner någon?
Jag tror det beror på hur man är som person. Tycker du om att lära känna nya människor så kommer du inte alls ha några problem att skaffa vänner härborta. Man blir automatiskt mer social härborta med då man är beroende av det i början för att få ett socialt liv. Jag skulle säga att det inte alls är svårt att få vänner, det är dock min åsikt och alla är vi olika. 
 
Kände du någon annan som åkte som aupair samtidigt? Är det mest aupairer som man umgås med? 
Jag började prata med tjejerna jag skulle åka med från Arlanda den 14 april några månader innan vi åkte och träffade även ett par stycken av dem på bland annat ambassaden och tog en fika efteråt. Jag tog initiativet innan jag åkte att ta kontakt med andra som skulle åka samtidigt som mig och tog kontakt med andra aupairer som bodde på Manhattan. Det var så jag började prata med Mallan och det visa sig sen att hon skulle bli en utav mina bästa vänner härborta. Det gäller att ta för sig och vara social, det kommer man långt med under sitt år som aupair. Det blir oftast att man umgås med andra aupairer för de är lättast att få kontakt med på ett eller annat sätt. Men en av de vännerna jag umgås med mest härborta idag är inte aupair utan jobbar med annat här på Manhattan. Så det går absolut att skapa relationer med andra än aupairer med.  

Var på Manhattan bor du? 
Upper East side på Lexington Avenue.

Hur var det med engelskan i början? 
Det var faktiskt jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara innan man kom in i att använda engelskan både i jobbet och i vardagen varje dag. Jag har alltid förstått väldigt mycket engelska och kunnat läst engelska väldigt bra, men helt plötsligt skulle jag även prata engelska varje dag. Så innan jag kom in i det så tyckte jag det var så frustrerande att inte kunna vara 100% mig själv på grund utav språket. Jag är lite utav en perfektonist med så tyckte det var jobbigt att inte kunna flytande engelska på en gång haha. Men jag kom in i det riktigt snabbt och idag pratar jag istortsätt flytande. Garanterat inte som amerikanerna, men har förbättrat min engelska något enormt under de här månaderna!
 
Vilket program gjorde du din video i? :)
Tror jag använde mig utav Windows Movie Maker, funkade kanon!
 
 
Sådär då tror jag att jag har svarat på alla frågorna. Hoppas ni blev nöjda med svaren! :) Alltid roligt att få svara på frågor och nu vara den som sitter härborta i USA med alla svaren, för några månader sedan var det jag som satt med alla frågorna helt ovetandes vilket häftigt år jag hade framför mig. Allt blir vad man gör det till och jag bestämde mig innan jag åkte iväg att det skulle bli mitt livs bästa år, och hittills så har det garanterat varit några utav de bästa månaderna i mitt liv! Håller tummarna för er som är påväg att åka som aupairer att ni också får ett riktigt bra år! :)
 
 

Kommentera

Publiceras ej